woensdag 8 juni 2011

Smikkelen en smullen: aardbeiensorbet!

We hebben de afgelopen maanden al super mooi weer gehad. Momenteel is het wat minder, maar voor we het weten is het weer bakken en braden. En een mens kan daar maar beter op voorbereid zijn! Dus allen sorbetjes maken om boven te halen bij hittegolven! Lekker, en niet ongezond!
In de Libelle stond er een megasimpel receptje om aardbeiensorbet te maken. Ik ben een sorbet-leek, nog nooit van mijn leven gemaakt. Maar nu ik weet hoe simpel het is zal ik in de toekomst zeker nog meerdere smaakjes proberen! Een beetje anders dan in dit recept stond er dus in de Libelle dat je het mengsel (aardbeien, suiker, citroensap) gewoon moest mixen en dan in de diepvries zetten. Wel af en toe (om het uur) eens omroeren om het schepbaar te maken. Dus geen ijsmachine of zo nodig!
Mooi weer of niet, die sorbet gaat hier niet lang in de diepvries blijven zitten :-)


3 opmerkingen: